Januari

Januari

Medewerkers in acute zorg gevaccineerd

Het Ministerie van VWS besluit dat medewerkers in de acute zorg met voorrang worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat helpt de zorg om de coronacrisis het hoofd te bieden. Op woensdag 6 januari zit IC-verpleegkundige Mirande Zaalberg klaar om als eerste Bravis-medewerker het vaccin van BioNTech/Pfizer in ontvangst te nemen. Enkele minuten later volgt anesthesioloog Hester Beckman-Stam. Het ziekenhuispersoneel dat als eerste wordt gevaccineerd is werkzaam op de Intensive Care, Spoedeisende Hulp en de corona-afdelingen. In de eerste ronde krijgen ruim 500 medewerkers hun inenting.  

Corona-uitbraak op verpleegafdeling 

In de tweede week van januari test een aantal reguliere patiënten positief op corona. Daarop wordt een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten worden getest. Uit de resultaten blijkt er sprake te zijn van een uitbraak op de verpleegafdeling Interne Geneeskunde en Oncologie in Roosendaal. In totaal gaat het om een groep van 21 patiënten en 39 medewerkers. De afdeling gaat in quarantaine. Nieuwe patiënten worden opgenomen op een andere afdeling.

Avondklok ingesteld 

Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnen moet zijn. Uitzondering wordt gemaakt voor personeel dat in opdracht van de werkgever moet reizen, zoals de medewerkers van Bravis.  

Onderzoek naar invloed medicijnen op corona bij psoriasispatiënten 

Het dermaTeam van het Bravis ziekenhuis houdt een grootschalig onderzoek naar de invloed van medicijnen op corona bij psoriasispatiënten. Veel patiënten met deze huidaandoening gebruiken zware medicijnen die de afweer van het lichaam remmen. Het is niet bekend wat voor hen de gevolgen van een coronabesmetting zijn. Lopen zij extra risico om ernstig ziek te worden of verzachten hun medicijnen juist de gevolgen van het coronavirus? Om antwoord te vinden op deze vragen worden 1500 psoriasispatiënten onderzocht.