Juni

Juni

Bravis Plaza’s gaan weer open

Vanaf 5 juni mag de horeca in Nederland weer bezoekers ontvangen met inachtneming van de 1,5 meter-regel en niet meer dan 50 bezoekers per ruimte. Ook de Bravis Plaza’s in het Bravis ziekenhuis gaan weer open voor medewerkers en bezoekers. En wel vanaf 10 juni. Eerder kan niet in verband met het vaccineren van de medewerkers.

Enigszins terug naar normaal

Het aantal coronapatiënten neemt af. Dat is ook goed nieuws voor het de maatregelen in het Bravis ziekenhuis.

  • Vanaf 14 juni gaat het Bravis ziekenhuis weer terug naar de normale operatiecapaciteit. Vanaf die datum zijn in zowel Bergen op Zoom als in Roosendaal weer zes OK’s operationeel.
  • Vanaf 19 juni gaat de teststraat dicht. Bravis-medewerkers kunnen zich nog wel laten testen, maar dan bij de Spoedeisende Hulp in Roosendaal.
  • Met ingang van 24 juni geldt in de kliniek weer de normale bezoekersregeling. Tussen 18.00 en 20.00 uur mogen twee mensen tegelijk een patiënt bezoeken. Afwisselen is niet mogelijk.
  • Het screenen op de Spoedeisende Hulp, bij een ziekenhuisopname en bij ontslag naar een VVT-instelling vervalt.
  • Vanaf 26 juni hoeft het mondneusmasker alleen nog gedragen te worden als er geen 1,5 meter onderlinge afstand gehouden kan worden.
  • Per 1 juli stoppen het Operationeel Crisis Team (OCT) en het Crisis Beleids Team (CBT).

Laatste medewerkers gevaccineerd

Op 25 juni worden de laatste Bravis-medewerkers gevaccineerd. In een klein half jaar heeft het vaccinatieteam onder leiding van William Minderhoud, Mark Spook en Rick Davis 6151 prikken gezet. Het inenten verliep als een militaire operatie die een voorbeeld was voor de rest van Nederland.

“We hadden een topteam met allemaal een vriendelijke glimlach achter het masker, een snelle afhandeling en een persoonlijke geruststelling”, zei William na afloop.

Lees hier heel het interview met het vaccinatieteam