Maart / april

Maart / april

Vaccinatie hoog-risicogroepen

Het Bravis ziekenhuis neemt deel aan het vaccineren van hoog-risicogroepen. Wie tot de hoog-risicogroepen behoort is landelijk bepaald. In totaal krijgen 1070 patiënten een oproep om in Bravis ingeënt te worden tegen het coronavirus. Het vaccineren vindt plaats in twee groepen. De eerste groep krijgt de twee prikken op 27 maart en 24 april. De tweede groep is op 10 april en 8 mei aan de beurt.

Vaccineren van Bravis-medewerkers

Het Bravis ziekenhuis ontvangt flacons van het vaccin AstraZeneca. Daarmee kunnen ongeveer 600 medewerkers ingeënt worden. De eerste prioriteit krijgen de medewerkers met fysiek patiëntencontact. Het vaccineren zou plaatsvinden op 2 en 7 april. Nadat op 2 april de eerste medewerkers zijn ingeënt, besluit het Ministerie van VWS om uit voorzorg het vaccineren met AstraZeneca stop te zetten. De overige medewerkers met fysiek patiëntencontact ontvangen nu Moderna en Janssen. Eind april is bijna de helft van het aantal Bravis-medewerkers gevaccineerd.

Door corona worden patiënten met huidkanker gemist

Het coronavirus weerhoudt mensen ervan om bij een verdacht plekje op de huid stappen te ondernemen. Dat merkt dermatoloog Sarah den Hengst van het Bravis ziekenhuis.

"Het is nog altijd angstvallig stil. De mensen die uiteindelijk wel komen hebben soms al extra grote tumoren. Dat kan voorkomen worden. Daarom de dringende oproep om bij een verdacht plekje altijd contact op te nemen met de huisarts voor een verwijzing naar de dermatoloog"

Lees hier heel het interview met Sarah den Hengst