September

September

Bravis haalt een kleine duizend uitgestelde operaties in

Door het coronavirus zijn veel operaties uitgesteld. In het Bravis ziekenhuis zijn de wachtlijsten gegroeid met een kleine duizend patiënten die een ingreep nodig hebben. De afdeling Integraal Capaciteitsmanagement (ICM) heeft een plan gemaakt om deze operaties voor het eind van 2021 grotendeels in te halen. Hiervoor wordt wel de maximale flexibiliteit van de medewerkers gevraagd. Ook moeten de wachtlijsten niet onverwacht hard groeien. De inhaaloperatie gaat op 6 september in.

Verdere versoepelingen

Op 25 september laat de rijksoverheid een aantal coronamaatregelen los. Sommige daarvan hebben ook gevolgen voor het beleid in het Bravis ziekenhuis. Hieronder de coronaversoepelingen.

  • Het is niet langer verplicht om 1,5 meter afstand te houden tot andere personen. Wel geldt het dringend advies om zoveel mogelijk afstand te houden.
  • De regel blijft dat een Bravis-medewerker een medisch mond-neusmasker draagt als hij binnen 1,5 meter afstand van de patiënt komt. De patiënt hoeft in dat geval géén mond-neusmasker te dragen, maar mag het wel.
  • Elke bezoeker van de polikliniek mag maximaal één begeleider meenemen.
    Voor het bezoek aan de kliniek blijft gelden dat twee bezoekers per patiënt welkom zijn. Het wisselen van bezoekers is voortaan wél toegestaan.
  • De zitplaatsen in de Bravis Plaza’s zijn weer volledig terug en te gebruiken. In tegenstelling tot de horeca is in de Plaza’s geen coronatoegangsbewijs nodig.
  • Bezoekers van recepties worden gevraagd of zij alleen willen komen als zij klachtenvrij en gevaccineerd of getest zijn. Het aantal bezoekers bedraagt maximaal 75% van de capaciteit.
    Vergaderingen en trainingen vinden in de regel plaats met vaste zitplaatsen. In dat geval mag 100% van de capaciteit benut worden.

 

Wachtlijst Orthopedie Bravis eind dit jaar weer op normaal niveau

Het coronavirus veroorzaakte een grote groei van de wachtlijsten in de Nederlandse ziekenhuizen. In het Bravis ziekenhuis ging het om een kleine duizend patiënten die langer op hun ingreep moesten wachten. Sinds 6 september worden deze operaties ingehaald. Orthopedie heeft ook in de zomer al veel geopereerd, zodat eind dit jaar de wachtlijst voor knie-, heup- en schouderoperaties weer terug is op het niveau van voor corona.